Toeristisch informatiecentrum Ravenstein

volg ons

Activiteiten in en
rondom Ravenstein

2021-05 Diversen-56

De Maasdijk

In 2010 werd de eerste Maasdijkmarathon georganiseerd, zoals het evenement toen heette. Inmiddels uitgegroeid tot meer dan een marathon, met onderdelen als wandelen, inlineskaten en een echte triathlon. Dit multi-sportevent in juni is voor jong en oud zet de gemeente Oss op een sportieve manier op de kaart.

www.demaasdijk-events.nl

Kerstwandeling Ravenstein

Kerstwandeling Ravenstein

Elk jaar in december organiseren wij (TIR) de traditionele, gratis familiekerstwandeling. De wandeling van ongeveer 9 km gaat langs de kerken en de kapelletjes in de omgeving van Ravenstein. Na de wandeling is er op het marktplein warme chocomel en gluhwein. Hou onze agenda in de gaten voor de juiste datum.

2021-03 Van Niftrik tot Batenburg - zondag-01

Maasdijk Winterrun

In december 2021 werd de eerste Maasdijk Winterrun gehouden. De natuur, het weer en de klei dagen de deelnemers uit om het maximale uit zichzelf te halen in de uiterwaarden van de Maas van de gemeente Oss. Deze trailrun wordt jaarlijks gehouden op de laatste zondag voor Kerstmis!

www.demaasdijk-events.nl/winterrun/

Op Naar Ravenstein

Op Naar Ravenstein

Op de eerste zondag van september wordt 'Op Naar Ravenstein' georganiseerd. Deze markt heeft zijn gemoedelijke sfeer behouden en trekt jaarlijks duizenden bezoekers naar de unieke locatie langs de rustieke stadsgrachten van het vesting stadje Ravenstein. De markt biedt ook plaats aan een speciaal ingerichte kinderkleedjesmarkt. De markt is geopend voor bezoekers van 9.00 uur tot 16.30 uur.

www.opnaarravenstein.nl

Smederij Verhoeven

Open Atelierroute

In november organiseert het Kunst- & Ambachtsgilde Ravenstein altijd de Open Atelierroute. Kom een kijkje nemen in het centrum van Ravenstein waar de leden hun werkplaatsen en ateliers openstellen voor publiek tussen 11:00 en 17:00 uur.

www.kunst-en-ambachtsgilde-ravenstein.nl/

2023-09 Open Monumentendag 2023-27

Open Monumenten Dagen Ravenstein

Elk jaar in het tweede weekend van september zijn duizenden prachtige monumenten in heel Nederland gratis toegankelijk voor iedereen. Ook in Ravenstein is er veel vertier deze dagen. Open Monumentendag 2024 vindt plaats op zaterdag 14 en zondag 15 september. Het thema is ‘Routes, Netwerken en Verbindingen'.

2021-05 Geel in Ravenstein-11

Pontjesdagen

In mei vinden de jaarlijkse Pontjesdagen plaats. Al fietsend geniet je van het Maasgebied: van het Gelderse Wijchen tot aan de Biesbosch, beide oevers van de Maas ontdekken. Fiets één van de vele routes, steek de rivier over met één van de 13 pontjes, waaronder 1 in Ravenstein, en geniet onderweg van leuke activiteiten en bezienswaardigheden!

www.uitinderegio.nl/pontjesdagen/

2020-03 Stadsmolen de Nijverheid (12)

Ravensteinse Fotodagen

De Ravensteinse Fotodagen is een jaarlijkse fotowedstrijd voor amateurfotografen. De wedstrijd is ontstaan in 2011 om fotografie én het stadje Ravenstein en omstreken in de spotlights te zetten. Sinds 2022 is de organisatie van de wedstrijd in handen van de Vereniging Ravensteinse Fotodagen.

www.ravensteinsefotodagen.info

Rock op de Keien

Rock op de Keien

Op de tweede zondag van september is er traditiegetrouw rockmuziek te horen in het stadje. In de Marktstraat, tussen de Keurvorst en het Ravensteins Raadhuis treden verschillende bands op.

Smederij Verhoeven

Smederij Verhoeven

De smederij aan de Landpoortstraat 19 te Ravenstein is op de eerste en derde zaterdag van de maand geopend van 13:00 tot 17:00 uur. Er is dan een smid aan het werk bij het brandend smidsvuur.

www.smederijverhoeven.nl

Ravensteinse molen

Stadswandeling

Onder leiding van een deskundige stadsgids van de Heemkundekring Land van Ravenstein kan een stadswandeling worden gemaakt door de Vestingstad Ravenstein. De stadswandeling leidt langs vele monumentale panden en historische bezienswaardigheden en duurt ongeveer 1,5 uur.

2020-04 Keent en Neerloon-3

Struintocht Rondje Keent

Het hele jaar door organiseert Brabants Landschap i.s.m. de vrijwilligers van Informatiecentrum Keent een struinwandeling onder leiding van een gids. De wandeling gaat door het hele gebied. Na afloop staat er koffie, thee en chocolademelk klaar in het infopunt.