Toeristisch informatiecentrum Ravenstein

volg ons

Stadspoort Ravenstein

Ontdek de omgeving
met kinderen

Ravenstein is een leuke uitvalsbasis voor een weekendje/weekje weg met kinderen. Maar ook voor een dagje uit. Er zijn verschillende activiteiten die het hele jaar door gedaan kunnen worden maar ook jaarlijks terugkerende evenementen.

 

Ravenstein
Een middag wandelen door het historisch centrum van Ravenstein kan je doen aan de hand van onze puzzeltocht. Gegarandeerd succes! Onderweg krijg je uitleg van de bezienswaardigheden. Met een aantal letters uit de antwoorden kan een woord worden gevormd. Voor €1,00 kan je deze puzzeltocht kopen bij ons informatiepunt in het Raadhuis in Ravenstein. Dit is tevens start- en eindpunt van de puzzeltocht. Deze tocht door de vestingstad is geschikt voor kinderen van 6-12 jaar, van 6 tot 9 jaar onder begeleiding.

Speeltuintje aan de stadsgracht is voor peuters en kleuters. Mooi gelegen aan de stadsgracht op de Benedenbleek in Ravenstein.

Oss
In het park Elzenhoek in de wijk Ruwaard vind je Speeltuin Elckerlyc en stadsboerderij de Elzenhoek. Elckerlyc is een avontuurlijke speeltuin die jaarlijks duizenden bezoekers trekt, van heinde en ver. Hij is gebouwd door tientallen vrijwilligers, met de financiële steun van duizenden Ossenaren en sponsoring door bedrijven. Zo is de speeltuin een project geworden van en voor iedereen. Voor het ontwerp tekende kunstenaar Ger de Wilde, die vooral als doel heeft om kinderen uit te nodigen tot spel. De speeltuin is een samenspel geworden van houten kastelen met spannende speelhoeken, een piratenschip om te veroveren, struiken om je achter te verstoppen. Met water en zand kun je er dammen bouwen.

Op het naastgelegen natuurcentrum en stadsboerderij De Elzenhoek is van alles te beleven! Ravot in de natuurspeeltuin, knuffel met cavia’s, konijnen en ratjes, voer de geitjes en neem een kijkje bij de leuke educatieve tentoonstelling. En kijk eens door de raampjes van de Bijzondere hoek. Misschien zie je wel een muisje voorbijkomen of een landschildpad!

Slabroek
Het Natuurcentrum Slabroek is gevestigd in een oude boerderij in het gehucht Slabroek, gelegen in Natuurgebied De Maashorst. Aan de balie kan je terecht voor informatie over wandelingen, fietstochten, flora en fauna. Er zijn o.a. wandelkaarten te koop, maar ook natuurboeken, fietsroutes, ansichtkaarten, honing, enz.

In het Natuurcentrum kun je de tentoonstelling ‘Bewogen landschap in beweging’ bezoeken. Deze tentoonstelling geeft u een indruk van het Natuurgebied De Maashorst en zijn bijzondere kenmerken. Het is echter de bedoeling dat u vervolgens zelf het gebied in trekt en ervaart hoe mooi dit stukje Brabant is.

Uden
Een leuk dagje uit? Dat kan bij Hullie in Uden. Weersonafhankelijk door groot binnengedeelte, maar ook een groot terras en buitenspeeltuin. Met mooi weer is Hullie waterspeeltuin geopend. De Hullie slogan is: LEKKER spelen en HEERLIJK eten en dan hebben we het nog niet over drinken gehad. Voor een entree bij Hullie hoef je niet te reserveren. Is de groep groter dan 7 personen (kinderen + volwassenen), dan kun je een tafel reserveren op een van de terrassen (binnen of buiten). Bij een kinderfeestje, schoolreisje of familiedag is het wel noodzakelijk om te  reserveren. 

Wijchen
Op een koudere dag of als je graag binnen wilt spelen kan je naar de binnenspeeltuin Monkeytown in Wijchen. Dit is geschikt voor kinderen  van 0 tot 12 jaar (onder begeleiding).

Tussen de bossen in Wijchen ligt de Blije Dries. Een fantastische plek om er even uit te gaan met het hele gezin: samen rennen en spelen in een uitdagende omgeving voor alle kinderen tot en met groep 8. ’t Blije Drieske is het afgesloten dreumes/peuterpark. Hier spelen de allerkleinsten in een veilige omgeving. Ondertussen kunnen de grotere kinderen zich uitleven de uitdagende toestellen. De midgetgolfbaan is geheel vernieuwd en ligt prachtig tussen de bomen. Het Adventure Midgetgolf-park is uitdagend voor alle leeftijden! In de Chill-zone kun je Air-hockeyen, tafelvoetballen en er is óók goede Wifi.