Toeristisch informatiecentrum Ravenstein

volg ons

Pontjesdagen weer vol activiteiten

Met 160 kilometer aan fietsroutes en speciaal georganiseerde activiteiten beloven de Pontjesdagen wederom een succes te worden. De vierde editie van het evenement wordt dit jaar gehouden op 10, 11 en 12 mei.

De maasoevers tussen het Land van Cuijk en de Biesboschlinie bieden – met tal van bijzondere locaties, dorpen, steden en niet te vergeten 20 veerpontjes – genoeg vertier voor drie dagen weg in eigen land. Het evenement is vanuit samenwerkende gemeenten ontstaan en vormgegeven door Stichting Maasmeanders, een netwerkorganisatie die zich inzet voor verbinding van recreatieve bedrijven en activiteiten. 

Na twee edities is de samenwerking verder uitgebouwd en zorgt Stichting Bureau Toerisme voor de coördinatie van de marketing en communicatie. “We werken hierbij nauw samen met de lokale en regionale promotie organisaties vanuit alle deelnemende bestemmingen, zodat we met elkaar meer mensen bereiken en enthousiasmeren om erop uit te gaan”, vertelt Caroline Scholtens, die vanuit Bureau Toerisme betrokken is als regisseur voor de samenwerkende partijen.

De Pontjesdagen is verbonden aan de samenwerking van verschillende Maasgemeenten. Het evenement wordt financieel mogelijk gemaakt door gemeenten Altena, Heusden, Land van Cuijk, Maasdriel, Oss, West Maas en Waal, Wijchen, Zaltbommel en waterschap Aa en Maas.

Meer nieuws