Toeristisch informatiecentrum Ravenstein

volg ons

Vrijwilligers gezocht voor nieuwe toneelclub “Ravenstein speelt”

Op woensdag 13 maart krijgt Ravenstein haar eigen toneelgroep: Ravenstein Speelt. De oprichting vindt om 20:00 uur plaats in Stadsherberg De Keurvorst. Op weg naar een reeks van hilarische buitenvoorstellingen zoekt de nieuwe stichting vrijwilligers uit Ravenstein en omgeving. Acteurs worden later geworven.

Afgelopen zomer genoten ruim 1.600 toeschouwers van Het Lot van Ravenstein. De prachtige orkestrale muziek, de verknipte Franse diplomaat, de als lantaarnpaal verklede postbode of de naar adem happende zeehond. Het hilarische theaterstuk op de Kasteelseplaats smaakte naar meer. Daarom gaan de makers op weg naar een nieuwe serie buitenvoorstellingen in de vestingstad. De titel van het stuk is nog niet bekend, maar cabaretier Mark van de Veerdonk zegt al wel een mooi idee te hebben. Ook Stadsharmonie OBK heeft haar medewerking weer toegezegd.

Voor dit volgende buitenspektakel wordt een nieuwe organisatie op poten gezet. De naam van de nieuwe toneelclub is Ravenstein Speelt. Mark: “Daarvoor zoeken we mensen van binnen en buiten de vestingstad die zich als vrijwilliger in willen gaan zetten; als decorbouwer, costumière, logistiek of technisch medewerker, als lid van de sponsor- en subsidiecommissie, als bestuurslid, als PR-medewerker of iemand die voor de catering bij de repetities zorgt. Kortom eenieder die de handen uit de mouwen wil steken om er samen iets onvergetelijks van te maken. Nog geen acteurs of zangers, die komen later aan bod.”

Wie zin heeft om mede aan de wieg te staan van een mooie Ravensteinse theatertraditie wordt gevraagd 13 maart om 20:00 uur naar de Keurvorst te komen. Mensen die wel betrokken willen raken, maar die deze woensdagavond geen tijd hebben, kunnen mailen naar Ravensteinspeelt@gmail.com.

Bron: Arena Lokaal en fotocredits Kliknieuws

Meer nieuws