Toeristisch informatiecentrum Ravenstein

volg ons

Ontdek de omgeving
op de fiets

Fietsend langs de Maas ontdek je bootjes die langzaam voorbij varen, zonnestralen die schitteren op het water en volle terrassen bij de restaurants. De Maas is de verbindende factor tussen Brabant en Gelderland en aan beide kanten kan je fietsend over dijken en fietspaden dit mooie stukje Nederland ontdekken. De verschillende veerpontjes brengen je heel gemakkelijk van de ene naar de andere kant. 

Megen
Megen is net als Ravenstein een vestingstadje en kent ook een historisch centrum. Deze strategische plek aan de Maas werd al rond 1145 vernoemd onder de naam Graafschap Megen. Een grote stadsbrand in 1581 maakte een einde aan de strategische betekenis. Onderdelen van het kasteel van de Heren van Megen, dat tijdens de brand verwoest werd, worden gebruikt in het nog altijd bewoonde Clarissenklooster. Voor rondleidingen bezoek je de website van Toeristisch Informatiecentrum Megen.

Appeltern
De Heerlijkheid Appeltern in het land van Maas en Waal is al meer dan 1.000 jaar bewoond. Maar waarschijnlijk is deze plek al veel langer bewoond, getuige de vondsten van Romeinse munten, aardewerk en dakpannen. Op deze Heerlijkheid heeft ooit een imposant ‘kasteel’ gestaan. Binnen de nog intact zijnde gracht ligt het overblijfsel van het Huis Appeltern. Van het middeleeuwse kasteel zelf is niets meer overgebleven. Bekendste bezienswaardigheid is Appeltern Adventure Gardens, hét park voor tuininspiratie en buitenbeleving. In Appeltern staat de tijd even stil, even geen telefoon, geen haast, maar tijd voor elkaar. Laat je heerlijk onderdompelen in een pure en natuurlijke omgeving die met de seizoenen mee verandert.

Maasbommel
De kleinste Hanzestad van Nederland is Maasbommel. Het dorp kent een lange, roerige geschiedenis. Door de strategische ligging was Maasbommel een schakel in het grote Noord-Europese Hanzenetwerk. Rond de 15e eeuw was het een bijstad van Hanzestad Nijmegen. In die tijd stond Maasbommel met name bekend om de visserij en de mandenmakers en werd ook wel de Snoekenstad genoemd.

De Gouden Ham
De Gouden Ham in het Land van Maas en Waal is met een 700 meter lang strand een van de grootste waterrecreatiegebieden van Nederland. Watersportliefhebbers kunnen hier dan ook hun hart ophalen. In De Gouden Ham is meer dan genoeg te beleven. Zowel in als rondom het water is het heerlijk toeven. Maak bijvoorbeeld eens een rondvaart of huur een bootje en breng een relaxte dag op het water door. Geniet van de prachtige natuur in het recreatiegebied en overnacht op de camping, in een hotel of in een van de leuke B&B’s.