Toeristisch informatiecentrum Ravenstein

volg ons

AnyTyme De Maasstad in Ravenstein: niet zomaar een cafetaria. Na een bezoekje aan het historische stadscentrum, de Maaspoort of de Kasteelsepoort zal jij vast trek hebben. Breng dan eens een bezoekje aan AnyTyme De Maasstad in Ravenstein.


www.anytime.nl
Midden in het hart van het historische vestingstadje Ravenstein is Hotel Restaurant De Keurvorst gelegen. In de 16e eeuw was deze stadsherberg al een pleisterplek voor menig handelaar, reiziger en bewoner van Ravenstein. Tegenwoordig is dit niet anders.

www.keurvorst.nl
Brass aan de Maas is dé culinaire poort tussen Noord-Brabant en Gelderland, direct aan de Maas in Ravenstein. Bij Brass aan de Maas geniet je van een heerlijke lunch, uitgebreid diner, kop koffie of gezellige borrelavond. Het Brass-team staat klaar om er een onvergetelijk moment van te maken.

www.brassaandemaas.nl
Bij Donato’s, gelegen in het Ravensteins Raadhuis maak je kennis met de lekkerste Italiaanse producten. Je bent welkom in het restaurant en de winkel, maar ook voor catering kan je hier terecht. De eigen productlijn vind je ook in verschillende supermarkten in de buurt.


www.donatos.nl
In het voormalige burgemeestershuis in Ravenstein, waar Koning Lodewijk Napoleon heeft geslapen, vind je de wijnwinkel en cursusruimte: Wijnhuis Lodewijk Napoleon. Je kunt hier ook komen proeven  met hapjes of een volledig 5-gangen menu. Alles is mogelijk!


lodewijk-napoleon.nl
De Bresser is een onderhoudsbedrijf gericht op vastgoedonderhoud, monumentaal onderhoud en exclusief schilderwerk. Zij zien schilderen als een echt ambacht waar ze trots op zijn, en dat al 90 jaar!

www.debresser.nl
Iedereen is anders. Dus medicijngebruik is maatwerk. De apotheker controleert daarom of het medicijn bij u past. En of er geen wisselwerkingen zijn met uw andere medicijnen. Je vindt de apotheek op de Marktstraat in Ravenstein.
www.serviceapotheek.nl
Klavertje 4 is een gezellige woonwinkel voor een sfeervol interieur, gevestigd in een monumentaal pand in het historische centrum. In de winkel vind je gestoffeerde meubelen, welke geheel op maat gemaakt kunnen worden, gestoffeerd in iedere gewenste stof. Ambachtelijk vervaardigde tafels en kasten in stijlvolle en landelijke sfeer.

klavertje-4.com
Roland Lemmers, de klokkenmaker, die van origine uit Nijmegen komt, woont al jaren in Ravenstein. “Klokken zijn geweldig, er zit zoveel uitdaging in de techniek die schuilgaat in een uurwerk. En als het dan lukt om een oude klok aan de praat te krijgen, dan geeft dat een kick.”


klokkenravenstein.wordpress.com
Hein is de eigenaar van De Fietsmaker en heeft heel veel ervaring in de techniek. Na 35 jaar voor een werkgever te hebben gewerkt, was het tijd om zelfstandige ondernemer te worden. Met ervaring in elektro, pneumatiek, hydraulische en mechanische techniek en ons stadje zonder fietsenmaker was het een mooie gedachte om hier in Ravenstein De Fietsmaker te starten.

defietsmaker.nl
Liefde voor het vak… voor eten, wijnen, Brabantse gezelligheid. Seizoensgebonden (regionale) producten, kwaliteit, no-nonsense. Samenkomend in een restaurant, gerund door chefkok Hans Derks. Bekroond met een Michelinster in 2020, 2021, 2022 en 2023.www.restaurantversaen.nl
VidiReo is een multifunctioneel gemeenschapshuis en ligt pal aan de stadsgracht en aan de rand van het historische centrum van Ravenstein. De accommodatie is een ontmoetingsplaats voor jong en oud en biedt daarnaast een ’thuis’ voor tal van lokale verenigingen.
vidireo.nl
Van Tilburg Ravenstein telt maar liefst 2.000 m² en is al meer dan 70 jaar hét adres voor dames-en herenmode voor elke gelegenheid. Van casual tot feestelijk en van hip tot chic: iedereen kan slagen in Ravenstein. Heb je de behoefte aan wat persoonlijk advies? Onze opgeleide modeadviseurs kijken graag met je mee.


www.vantilburgravenstein.nl
In 1992 neemt Joost de grootste stap in zijn carrière. Hij verruilt Den Haag voor Ravenstein en wordt zelfstandig ondernemer. Hij richt samen met Tanja zijn eigen atelier (Vlemmix Juwelen) op, waar juwelenmontage en het grote zilverwerk altijd een belangrijke rol zullen blijven spelen in het uitoefenen van het vakmanschap.

goudenjuwelen.com