Toeristisch informatiecentrum Ravenstein

volg ons

Wandelen in
omgeving Ravenstein

Ravenstein en haar landelijke omgeving lenen zich prima voor een mooie wandeling. Bij ons informatiecentrum hebben we verschillende wandeltochten te koop waaronder de knooppuntenkaart Noordoost-Brabant en Zuidoost-Brabant (beide €5,95) maar ook wandeltochten door aangrenzende stadjes zoals ‘Kom wandelen in Schaijk’ voor €0,75. De wandeltochten zijn geschikt voor jong en oud. Hieronder lichten we een aantal wandelingen uit maar laat je ook vooral adviseren door onze medewerkers op het informatiecentrum.

Poëziewandel-
tocht in het stadje

Lopend door het stadje en langs de stadsgracht, maak je in 1,5 uur kennis met poëzie. Uitleg over bezienswaardigheden en onderweg op diverse punten een gedicht. Het thema van de geplaatste gedichten is elk jaar anders. Start en eindpunt bij de Stadspomp op het Marktplein in Ravenstein.

Gratis

Kerstwandeling Ravenstein

Elk jaar in december organiseren wij (TIR) de traditionele, gratis familiekerstwandeling. De wandeling van ongeveer 9 km gaat langs de kerken en de kapelletjes in de omgeving van Ravenstein. Na de wandeling is er op het marktplein warme chocomel en gluhwein. Hou onze agenda in de gaten voor de juiste datum.

Gratis

Puzzeltoch Ravenstein (2)

Puzzeltocht voor de jeugd

Een middag wandelen door het historisch centrum van Ravenstein met onderweg uitleg van de bezienswaardigheden. Met een aantal letters uit de antwoorden kan een woord worden gevormd. Start- en eindpunt bij het Raadhuis in Ravenstein.

Kosten € 1,00